Tratament parchet-ceruire

Tratament parchet-ceruire

Metodele de intretinere difera de la caz la caz, in functie de tipul de pardoseala, insa cel mai important este ca etapa de curatare sa fie facuta corespunzator, prin indepartarea prafului si prin degresarea completa a suprafetei.

Din punct de vedere tehnologic, pardoselile sunt impartite in doua categorii: unele sunt rezistente la apa, detergenti si se pot curata mecanizat (gresie, mozaic, marmura, granit, linoleum/PVC etc.), altele sunt de esenta moale, sensibila (materie lemnoasa), care se vor curata doar cu solutii speciale fiecarui tip de pardoseala si prin metode moderne manuale si automatizate.
Pentru suprafetele unde exista trafic mai mare, se recomanda sigilarea parchetului prin aplicarea unei rasini speciale. Aceasta va mari rezistenta fizica a pardoselii si va oferi un aspect placut, nou.

Vorbim in special de pardoseli sensibile (lemn), parchet lacuit sau tratat (ceruit), care se vor curata doar cu solutii speciale fiecarui tip de pardoseala (solutii de degresare, de curatare si de intretinere) si prin metode moderne (atat manual, cat si automatizat).